Bedrijfspand Heino
23 januari 2023
Bedrijfspand-Kantoor-Buitengebied
Kantoorpand Ommen
30 augustus 2018
parallax background
Ommen


Kantoorpand Ommen

Van oude zoutloods Besthmenertol naar eigen bedrijfspand

We hebben veel tijd gestoken in het vinden van een goede plek voor ons bedrijf. Het is bij onze bedrijfstak heel erg belangrijk dat je huisvesting passend is bij hetgeen je doet en je wilt uitstralen. Deze locatie symboliseert precies wat het gevestigde architectenbureau doet: landschap, stedenbouw en architectuur in voornamelijk landelijk gebied.

Om deze locatie geschikt tot maken als werkplek is er een glazen gevel rondom het gebouw geplaatst. Centraal in de ruimte is een grote “functiedoos” aangebracht waarin alle benodigde functies zijn verwerkt. Denk hierbij aan werkplekken, kantine, toiletruimte etc. Op deze manier hebben wij het oorspronkelijke gebouw intact gelaten en zijn er weidse zichtlijnen naar het omliggende landschap gecreëerd. Zicht, licht en ruimte staan hierbij centraal.

We hebben het karakter en de vorm van het pand in stand gehouden, maar hebben het van binnen compleet anders gemaakt. De voorkant is voorzien van veel glas en dus veel licht. Daar zit de presentatieruimte waar klanten geïnspireerd worden door diverse materialen. De begane grond beschikt daarnaast over een ontvangst in stijl en semi-open werkplekken.

Aan de achterzijde beschikt het bedrijfspand over een ruime kantineruimte. Op de verdieping wordt extra licht gecreëerd door dakramen in de rieten kap. De plattegrond hier is open waarbij overlegplekken privacy creëren.

Uiteraard hebben wij voor dit terrein ook de erfinrichting verzorgd. Hierbij is nadrukkelijk gelet op zichtlijnen en verbinding met de landelijke omgeving waardoor het pand en de omgeving maximaal tot hun recht komen. De prachtige landelijke locatie, gelegen aan de rand van Ommen, midden in het groen, nodigt uit en zal de klanten zeker inspireren!

We hebben bij de inrichting van het pand het groen van de omgeving buiten ook binnen terug laten komen d.m.v. een groene wand in de kantine, zodat het samen een geheel wordt. Wij zorgen niet alleen voor een ontwerp voor het interieur, maar maken ook een lichtplan. Een goed lichtplan is noodzakelijk, niet alleen om prettig bij te kunnen werken, maar ook om een fijne sfeer te kunnen creëren.

Neem direct contact op