Bedrijfspand-kantoorpand-rieten-kap-buitengebied
Kantoorpand Ommen
30 augustus 2018

Voor Dijkham mocht Pandbouw de de verbouwing realiseren van het voormalige Vital Centre tot het bedrijfspand van Dijkman Zonne-energie in Heino. Dijkham zocht een partij die snel kon schakelen en op korte termijn kon starten met de verbouwing van hun pand en daarom hebben ze uiteindelijk voor Pandbouw gekozen. Wij hebben het volledige vraagstuk van de opdrachtgever opgepakt, van bouwkundige vraagstukken tot ethische vraagstukken op het gebied van interieur.

Gezien de strakke tijdsplanning hebben wij het project opgesplitst in drie fases (verbouw van magazijn, ruwbouw kantoor en afbouw kantoor).  We zijn begonnen met de verbouwing van het magazijn. Na de sloopwerkzaamheden is er begonnen met het storten van de betonvloer en het plaatsen van de staalconstructie t.b.v. het aanbrengen van vijf geautomatiseerde overheaddeuren.

Gedurende deze werkzaamheden hebben wij in samenspraak met interieurarchitect Andrea Gerrits het plan voor de volgende fases in kaart gebracht. Overeenkomstig aan haar interieurplan is de voormalige gymzaal in het pand getransformeerd naar een grote kantoortuin welke is voorzien van een spreekkamer en een zestal afsluitbare werknissen. Naast de ruime kantoortuin zijn er verspreid over het kantoorpand door ons nog meer kantoren en spreekruimtes gecreëerd.

Wij zijn begonnen met de bestaande vloer op de begane grond en de verdieping te voorzien van vloerverwarming. Vervolgens is het railsysteem van het systeemplafond hersteld en is deze opgevuld met akoestische plafonplaten, welke zorgen voor de juiste akoestiek. Van hieruit zijn wij verder gegaan met alle overige werkzaamheden.


Neem direct contact op